Over Merel

Na het behalen van het Havo-diploma reisde Merel (1976) op 18-jarige leeftijd meer dan een jaar door Australië en Nieuw-Zeeland om het leven te ontdekken en te werken. Bevangen door de reiskoorts deed ze in de jaren die volgden met tussenpozen nog vele andere verre landen aan die veel indruk op haar maakten, zoals Amerika, Indonesië, Ecuador, Namibië, Zambia, Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika.

‘Tijdens mijn reizen bedenk ik de beste scènes.’

Cruyff Court Zuid-Afrika

In 2004 en 2005 werd ze door Ndlovu Care Group i.s.m. de Johan Cruyff Foundation naar een township in Zuid-Afrika uitgezonden om de bouw van een groot sportcomplex, inclusief het eerste Cruyff Court in Zuid-Afrika, te coördineren.

‘Ik heb mijn hart verloren aan de Afrikaanse wildernis.’

Ondernemer en reisblogger

Terug in Nederland kreeg ze een goede baan bij de KRO-televisie maar zegde deze na een jaar weer op om haar hart te volgen. Dit resulteerde in de start van haar eigen onderneming waarmee ze meer dan 10 jaar met succes sieraden en tassen en later ook een brede collectie aan exclusieve Afrikaanse woondecoraties verkocht. Een paar maal per jaar reisde ze naar het prachtige Afrika, op zoek naar de onontdekte schatten die ze voor opdrachtgevers importeerde.
In deze periode ontmoette ze ook de Marketing Director van Talisman travel design, de reisorganisatie die exclusieve reizen op maat over de hele wereld aanbiedt. Merel werd hun gepassioneerde ambassadeur en reisblogger en maakt nog altijd bijzondere reizen naar afgelegen gebieden in opdracht van Talisman.
Toen SALT- magazine haar aanbood om voor hen te gaan schrijven, is ze haar onderneming af gaan bouwen om de focus volledig op het schrijven en het promoten van haar debuutroman Witkind te leggen.

Authenticiteit

‘Als ik anderen mag geloven, dan straal ik een bepaalde authenticiteit, eerlijkheid en oprechte interesse in de breedste zin van het woord uit. En zo voelt het ook vanbinnen. Ik zoek graag het avontuur op, solistisch maar zeker ook met mijn mooie gezin. Kansen zie ik of zoek ik op en ik weet op een eigen wijze het ijs te breken bij mensen van adel of van de werkvloer, door gewoon mezelf te zijn; spontaan, geïnteresseerd en soms knullig en onhandig.’

If I can dream it, I can do it!

Ik geloof heilig in deze overtuiging. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta in het leven, als moeder van vier kinderen, vrouw van én als schrijver.’

Merel in soundbites

Belangrijkste levensles
Op je sterfbed kunnen zeggen dat je alles uit je leven hebt gehaald en dat je zélf je leven bijzonder hebt gemaakt voor jezelf én voor anderen.

Levensmotto
If you can dream it, you can do it!

Mooiste carrièremoment
De omhelzing van en mooie gesprek met Johan Cruijff tijdens de opening van het Cruyff Court in Zuid-Afrika.

Mooiste moeder-moment
De spontane kussen van m’n kinderen, zomaar in een onbewaakt moment, in je nek… smak, onbetaalbaar.

Mijn guilty pleasure
Een grote reep chocolade opeten, het liefst in één keer…

Ik zou willen dat ik beter was in
Een moment van niets doen, ik ben altijd bezig.

Dit leerde mijn moeder mij
Knuffelen en zelfstandigheid.

Wat geeft mij energie?
Hardlopen met Nala, onze lieve zwarte labrador en trainen met mijn fantastische paard Savuti.

Zondagochtendritueel
Zondags ontbijt met het hele gezin: croissantjes bakken, verse jus, eitjes van onze eigen kippen en alle tijd nemen aan de ontbijttafel. Daarna een stevige boswandeling met z’n allen.